історія 6 клас 2021 олександр гісем ольга гісем

історія 6 клас 2021 олександр гісем ольга гісем

Наймогутнішими серед них стали династія птолемеїв, яка правила єгиптом, та династія селевкідів, під владою яких опинилися південь малої азії, сирія, месопотамія, територія сучасного ірану.

З’явилися нові та розширилися старі торговельні шляхи як у внутрішніх регіонах, так і між європою та азією; ремісники, архітектори, вчені та філософи, митці приїздили на запрошення правителів; люди вирушали в подорожі, щоб побачити далекі землі. Елліністичні правителі, які збирали різноманітні податки та мита, не накопичували багатства, як раніше, а використовували їх на підтримку вчених та митців, зведення розкішних храмів, палаців, громадських споруд (театри, бібліотеки), проведення святкувань. із вавилону прийшла мода на астрологію, популярними стали віра у фортуну (долю) та тлумачення сновидінь; набули поширення культи богинь ізіди та кібели, бога мітри; до греції дійшли східні уявлення про царів як земних втілень богів та ідея бога - людини.

Династія єгипетських царів — птолемеїв, які прийшли до влади завдяки александру македонському, доклала значних зусиль для того, щоб зробити александрію найвеличнішим містом свого часу.

Він містив спальні, їдальню, приміщення й матеріали для проведення наукових досліджень і читання лекцій, звіринець, ботанічний сад, обсерваторію, бібліотеку.

Винахідник герон александрійський, математики архімед із сиракуз та евклід, аристарх самоський, який розробив геліоцентричну модель світу, основоположник ботаніки феофраст, географ страбон, історик полібій, математикиня гіпатія. У 2021 році зно з історії україни є одним з двох предметів (інший - математика), які разом з українською мовою і літературою є обов’язковими для складання випускниками.

Абітурієнти складають зно з історії україни для вступу до вищих навчальних закладів гуманітарного спрямування, на соціально - політичні, економічні, педагогічні спеціальності, журналістику тощо. У нашому книжковому інтернет - магазині zno books можна купити найкращі і найдешевші книги для підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання з історії україни.

За допомогою цих знань можна пояснити витоки багатьох етнічно - національних конфліктів, прогнозувати перспективи розвитку культури, прийняття соціально - економічних реформ. Випускники загальноосвітніх навчальних закладів поточного року можуть обрати історію україни як другий (або третій) предмет для проходження державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання. Опрацювати усі розділи програми зно з історії україни; згадати, систематизувати і поглибити отримані під час навчання в школі знання; дізнатися про особливості тестування з історії україни; пройти тренінги, які повністю відтворюють процедуру зно. Раби могли недбало виконувати роботу, навмисне знижувати продуктивність праці та якість виробів, чинити шкоду майну та організовувати повстання проти рабовласників. Селяни поділялися на похожих і непохожих (від слова ходити) - з правом переходу на інші землі до іншого власника або без такого права, причому кількість останніх в другій половині xv - xvi ст. єгипет, дворіччя, ханаан, фінікію, а також грецькі міста - колонії на території сучасної україни, північне узбережжя африки, більшість островів середземного моря.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

гдз ядс 2 клас зошит волощенко відповіді

семестрові контрольні роботи з німецької мови 4 клас

гдз природознавства 5 клас ярошенко 2018

контрольна робота 7 клас дієслово 2 частина

гдз робочий зошит математика 3 клас листопад