історія атомної бомби

історія атомної бомби

Ця дата вибрана не випадково, саме тоді був закритий головний ядерний полігон радянського союзу в казахстані, який постійно потерпав від випробувань ядерної зброї, борючись з серйозними наслідками від цього. Наземний вибух першого в світі атомного пристрою був проведений 16 липня 1945 року на полігоні в аламогордо (штат нью - мехіко, сша), в радянському союзі перші ядерні лабораторні іспити пройшли через чотири роки – 29 серпня 1949 року.

О п`ятій годині тридцять хвилин ранку на полігоні в шістдесяти милях від міста аламогордо, на південному заході сполучених штатів америки, був проведений ядерний вибух. Дві бомби було скинуто на японські міста хіросіма і наґасакі наприкінці другої світової війни за період 1945—2007 років було підірвано 2065 ядерних та термоядерних пристроїв. Земля здригнулася від вибуху, до неба піднявся білий стовп диму і став поступово розширюватися, приймаючи на висоті близько 11 кілометрів страхітливу форму гриба. Країна розгорнуті боєголовки інші боєголовки разом сша 2150 6350 8500 росія 2427 8370 11000 англія 160 65 225 франція 290 10 300 китай - 200 240 індія - 80 - 100 80 - 100 пакистан - 90 - 110 90 - 110 ізраїль - 80 80 усього 5027 15500 20530. Активне індустріальне місто, велика кількість військової техніки японії, кораблі та військові матеріали були виготовлені в нагасакі, і це стало об єктом для альянсу.

На відміну від хіросіми, більшість з яких була зруйнована атомною бомбою, яку три дні раніше падали американські сили, більшість будинків міста мали старовинну японську архітектуру і не мали на меті витримувати будь - який вибух. Кодований жирний чоловік, атомна бомба, вибухнула над нагасакі, була б другою - і останньою - ядерною зброєю, яка коли - небудь використовувалася в бойових діях. Ця бомба була розроблена командою інженерів та вчених у лабораторії з використанням плутонію і випала з бомбардувальної літаки boeing b - 29 під назвою bockscar, яку проводить майор чарльз у.

Окрім другого бомбардувальника, що називається the great artist, bockscar вважався незначною загрозою, коли вранці 9 серпня з явилися японські сили, які припускали, що бо тільки два літаки були бомбардувальниками.

Через велику кількість незареєстрованих іноземних працівників у регіоні, переважно корейських та китайських, загальна оцінка потерпілих коливається від 39 000 до 80 000. Ця подія, поряд із бомбардуванням хіросіми та нещодавнім радянським вторгненням в маньчжурію, призвела до того, що імператор хірохіто оголосив про капітуляцію японії 15 серпня 1945 року.

Якщо ми продовжувати битися, це не тільки призведе до остаточного розпаду та звільнення японської нації, але й до повного вимирання людської цивілізації. Вибухова потужність атомних бомб, як, наприклад, тих, що були скинуті на нагасакі та хіросіму, є результатом раптового викиду енергії внаслідок розщеплення ядра важкого елементу на кшталт плутонію. Цей перший вибух створює температуру у мільйони градусів, надаючи достатньо енергії, аби змусити два легкі ядра наблизитись одне до одного настільки близько, аби запустити другу фазу, відому як синтез. Експерти зазначають, що остання північнокорейська бомба значно відрізняється від попередніх своїм виглядом - цього разу це багатокамерний пристрій, що нагадує двоступеневу водневу бомбу.

Світлини демонструють більш довершену форму можливої водневої бомби із первинною атомною і вторинною термоядерною частинами, поєднаними разом у формі піщаного годинника, - каже лі чун - гюн, старший науковий співробітник державного південнокорейського інституту наукової та технологічної політики.

Достатньо лише намалювати дві ракети, одну прикрасити білявим, зачесаним наперед чубом, іншу - чорним їжачком із підголеними скронями, який стирчить догори, і всім одразу зрозуміло, про кого йдеться. Перший вибух був зроблений на випробувальному полігоні в аламогордо 16 липня 1945 і був приурочений до зустрічі керівників срср, сша, великобританії та франції в потсдамі. Малюк товстун як уже зазначалося, 6 і 9 серпня 1945 дві атомні бомби потужністю близько 20 кілотонн кожна були скинуті на японські міста хіросіма і нагасакі. Фукса цілком достовірні, а самостійне повторення цих результатів вимагало виконання великого обсягу ретельних експериментальних досліджень і розрахунків, то прийняли рішення реалізувати для першого вибуху американську схему, вже перевірену в 1945 р в аламогордо.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

гдз ядс 2 клас зошит волощенко відповіді

семестрові контрольні роботи з німецької мови 4 клас

гдз природознавства 5 клас ярошенко 2018

контрольна робота 7 клас дієслово 2 частина

гдз робочий зошит математика 3 клас листопад