дивовижні історії для хлопчиків

дивовижні історії для хлопчиків

Проте український читач загартований – він майже не читає книжок, а український книжковий ринок – стилістична фігура, як майже все українське життя, лише війна, розв. Творчість цього американського митця якраз умістилася між двома війнами, мов у прокрустове ложе, тематично сягаючи трохи далі в обидва боки – радше в минуле, ніж у майбутнє (дія низки оповідань розгортається в другій половині й наприкінці дев. Війна вривається в твори фітцджеральда – ні, не вихором і не буревієм, який трощить на своєму шляху канони мисленнєвої і мовленнєвої узвичаєностей, безжально, трагічно і демонічно прориває загати шкільної граматики.

Вони подібні до привидів, вони –колективне сумління (якби таке існувало), яке мовчки проходить повз з милицями і порожніми рукавами, з порожніми місцями на згадку про загиблих. На сторінках оповідань френсиса скотта фітцджеральда кохання, як бачимо, за руйнівною силою подібне до зброї, і вже напевне воно реальніше за війну по той бік атлантичного океану.

Наразі це єдине видання, яке – бодай почасти – пропонує нам інакшого фітцджеральда, вигадливішого по - іншому, ніж звикле, – такою мірою, якою він випробовує сюжети, а ті виявляють несподівані якості – нові, забуті, приховані. Фітцджеральд знайшов оригінальний спосіб потеревенити на тему побутових труднощів і конфліктів, запропонувавши поглянути на них з дещо інакшого ракурсу.

Воно розгортається вже незабаром і дуже швидко – згідно з вимогами такої літературної форми, як оповідання, яка воліє словесної стислості та образної влучності. Авжеж, без любові не обійшлося і в попередніх текстах – світ без любові не зміг би довго проіснувати, світ майстра любовного сюжету фітцджеральда – тим паче.

Поряд з війною - кулісою, війною - відлунням, війною - тлом, як неможливо говорити про осінь без дещиці жовтизни, золота і багрянцю, зринає й інша не провідна, однак неодмінна тема. Фітцджеральд – дослідник колізій і флуктуацій, він по - різному обігрує цю тематику, північ і південь допомагають сукати нитку сюжету, плести словесне мереживо оповіді. Фітцджеральдові північ і південь – лише відгомін світоглядного зіткнення, подібно до того, як осінь – то всього - на - всього відгомоніле літо, спогад про попередні місяці – гарячі, а деколи – нестерпно спекотні, відверті і голі, як правда, без жодної обгортки і без епітетів, котрі, мов обгортка, гарна і зайва. Швидше за все, грей помилявся щодо швидкості руху дельфінів, але вони все ж вміють знижувати опір свого руху, але не в 8 разів, як вважав англієць, а в 2 рази.

Сяйво моря, шум кипарисів, стрімкі урвища над хвилями, майже відчутний запах лаванди і безкінечний степ, де полин і кургани, а земля кольору світлої охри.

і здається, в українській суспільній свідомості крим постає більше простором, ландшафтом, ніж домом безлічі – інколи добре вивчених, а часом загадкових дописемних – культур. Кімерійці, таври, скіфи, елліни, а пізніше готи, сармати, візантійці, хозари, половці, генуезці й венеційці, турки - османи, кримські татари – ніколи не жили відрізаними від решти світу.

Культури - відгалуження великих степових цивілізацій активно взаємодіяли з материком, і тому споріднені археологічні пам’ятки знаходимо сьогодні по всьому українському сходу аж до харкова, а впливи – далеко на захід до галичини й польщі. Усі ці культури стали джерелом подальшого етнічного формування людності півострова, бо ж поєднувалися не лише з сусідами на північ і на південь, але й століттями перепліталися між собою. Тут, у криму, пролягала межа світів – наприклад, скіфського й античного, які воювали і торгували один із одним, запозичували і творили один для одного. Цікавий приклад цьому – численні скіфські золоті прикраси у знаменитому звіриному стилі, імовірно виготовлені саме грецькими майстрами чорноморського узбережжя. Усе це й стало тим великим кримським плавильним казаном, у якому народилися сучасні народи й, зокрема, кримські татари – автохтонний (місцевий, корінний) етнос криму.

Ми покажемо крим, наче створивши строкатий стратиграфічний розріз ґрунту, де культурні шари різного часу змінюють одне одного – чим глибше, тим давніше.

Зараз ми разом із вами запускаємо уявний зворотній відлік часу, заглиблюючись крізь культурні шари аж до найдавнішого – того, що творився, коли людини ще не існувало. Цей півострів зростав і живився контактами з іншими землями, але навіть коли ці зв’язки слабли, із взаємодії народів криму, із досвіду давніх метрополій, завжди народжувалося щось особливе.

Желание заглянуть сквозь щелочку, что - то узнать, подсмотреть заставляет даже ослушаться родителей, хотя в таких исследованиях может проявляться сила духа и настоящая преданная дружба. Ежики в этот период должны быть в зимней спячке, а колька нарушает закон для того, чтобы увидеть знаменитых деда мороза, снегурочку и встретить праздник с лучшим другом.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

гдз ядс 2 клас зошит волощенко відповіді

гдз робочий зошит сотникова німецька мова 5 клас

контрольна робота 7 клас дієслово 2 частина

міні конкурс хімія живого відповіді

зошит з природознавства 5 клас олександр яковець

історія екології коротко