контрольна робота усні обчислення 4 клас іі семестр

контрольна робота усні обчислення 4 клас іі семестр

Методичні рекомендації розроблено відповідно до окремих положень інструкції щодо заповнення класного журналу для 1 - 4 класів загальноосвітніх навчальних закладів (далі інструкція), затвердженої наказом міністерства освіти і науки україни від 08. Усі загальноосвітні навчальні заклади незалежно від форми власності мають дотримуватися зазначених в інструкції вимог щодо заповнення класного журналу (далі - журнал) для початкової школи.

Відповідно до пункту інструкції перелік навчальних предметів інваріантної та варіативної складових здійснюється відповідно до робочого навчального плану.

Якщо для вивчення окремих предметів клас ділиться на групи, то для кожної з них у журналі відводять окремі сторінки і після назви предмета у дужках записують номер групи (і група; іі група). На виконання пункту 36 інструкції подається (таблиця 2) орієнтовний розподіл кількості сторінок для навчальних предметів інваріантної та варіативної складових робочого навчального плану загальноосвітнього навчального закладу (з урахуванням окремих сторінок для кожної групи при вивченні окремих предметів, якщо клас поділяється на групи). Відповідно до пункту 11 інструкції щодо відвідування занять, учитель відмічає кількість уроків (годин), пропущених кожним учнем і несе відповідальність за достовірність цієї інформації. Фіксація навчальних досягнень учнів у журналі здійснюється відповідно до орієнтовних вимог оцінювання навчальних досягнень учнів із базових дисциплін у системі загальної середньої освіти (наказ мон україни від 21. 2013 № 1222) та інструктивно - методичних матеріалів щодо контролю та оцінювання навчальних досягнень учнів початкових класів загальноосвітніх навчальних закладів (лист мон україни від 28. Навчальна діяльність учнів під час навчальних екскурсій, передбачених календарно - тематичним планом, інших форм організації навчання (проектів, дослідів тощо), що фіксуються на сторінках журналу, відведених на відповідний предмет, оцінюється згідно з критеріями оцінювання. З пунктом 21 результати контрольних робіт, що проводились за розпорядженням директора навчального закладу чи органу управління освіти під час інспектування навчального закладу можуть ураховуватися при виставленні підсумкових балів за семестр, проте вони не є визначальними.

У випадках, коли перевірку здійснює не вчитель даного класу (перевіряюча особа, що має на це право), то результати оцінювання такої роботи не впливають на підсумковий бал. На виконання пункту 23 кількість тематичних блоків для оцінювання визначається учителем залежно від кількості годин на тиждень та логічної завершеності теми (орієнтовно. Тематичний бал виставляється з урахуванням балів усіх поточних та перевірних робіт із певної теми (підтеми) і записується у колонці журналу без дати з позначкою. Згідно з пунктом 24 бал за семестр виводиться на основі тематичних балів з урахуванням динаміки рівня навчальних досягнень учня (учениці) і виставляється у колонці журналу з позначкою. Відповідно до пункту 25 у 4 класах загальноосвітніх навчальних закладів підсумкові контрольні роботи з української мови (мови навчання), літературного читання та математики як форми державної підсумкової атестації мають певні особливості фіксації результатів у журналі. Бали, одержані учнями за підсумкову контрольну роботу з предметів, які підлягають державній підсумковій атестації виставляються у журналі в окремій колонці з написом дпа без зазначення дати після колонки з балами за рік. У випадках, якщо учень (учениця), який був з певних причин відсутній на підсумковій контрольній роботі рішенням педагогічної ради загальноосвітнього навчального закладу та відповідним наказом керівника навчального закладу їм надається право пройти атестацію в інший час і у журналі у відповідних колонках виставляється бал за дпа. Оцінки за атестацію заносяться до протоколу державної підсумкової атестації та відповідної шкільної документації (класних журналів, особових справ учнів (вихованців)), виставляються у табель навчальних досягнень (після закінчення початкової школи). Проводити додаткові перевірні роботи в усній чи письмовій формах з метою виставлення бала за державну підсумкову атестацію учнів початкової школи недоцільно. Відповідно до пункту 27 річний бал виставляється на основі семестрових балів з урахуванням динаміки рівня навчальних досягнень учня (учениці) і результатів підсумкової контрольної роботи, як правило, не пізніше ніж за 3 дні до закінчення навчального року.

Домашнє завдання не задається і відповідно не фіксується у журналі у 1 класах з усіх предметів навчального плану; у 2 - 4 класах з таких предметів інваріантної складової навчального плану.

інформатика, основи здоров’я, фізична культура, образотворче мистецтво, музичне мистецтво, мистецтво і всіх предметів варіативної складової, а також з усіх предметів на вихідні (з п’ятниці на понеділок), святкові та канікулярні дні). і коли дитина абсолютно не справилась – то вчитель має навчити до викладених хоча б найнижчих вимог або ж учень переводиться на індивідуальну форму навчання.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

гдз ядс 2 клас зошит волощенко відповіді

гдз робочий зошит математика 3 клас листопад

історія екології коротко

гдз природознавства 5 клас ярошенко 2018

історія виникнення маятникового годинника

гдз робочий зошит сотникова німецька мова 5 клас