історії успішних людей україни

історії успішних людей україни

Генрі форд, засновник легендарної ford motor company, народився в сім ї ірландських емігрантів і міг би продовжити фермерську династію, якби не його природна винахідливість і тяга до техніки.

Він пройшов шлях від інженера - механіка в компанії едісона, що поставляє електрику в будинки детройта, до володаря 161 - го патенту, винахідника власної моделі самохідного бензинового воза і людини, який вперше в світі реалізував принцип конвеєрного збирання на виробництві. Народжений в майже бідній родині сільського коваля, він після закінчення школи довгих 6 років працював учнем авторемонтної майстерні та збирав гроші, щоб відкрити власну справу.

Талант механіка допоміг йому з часом заснувати власну компанію, запатентувати кілька винаходів і поставляти запчастини власного виробництва компанії тайота. Рей крок - людина, завдяки якій мережа mcdonald s вийшла далеко за рамки містечка сан - бернардіно в каліфорнії і стала такою, якою знають її в усьому світі. До 52 років його, літнього комівояжера, торговця стаканчиками і міксерами для закладів громадського харчування, не можна було назвати успішним за жодними мірками.

Угорський єврей, якому вдалося пережити фашистську окупацію, після війни емігрував спочатку в лондон, де навчався в лондонській школі економіки і паралельно підробляв офіціантом. Киянин, який емігрував після розпаду срср в чикаго, закінчив іллінойський університет і тричі зазнавав невдачі зі стартапами, перш ніж запустив по - справжньому геніальну систему платежів. інгвар кампрад, батько - засновник ікеа, народився в невеликому шведському містечку і не мав ніяких передумов до того, щоб досягти слави одного з найбагатших людей планети.

Спочатку ікеа пропонувала клієнтам всякі дрібниці типу кулькових ручок, але з часом, завдяки винахідливості інгвара кампрада, розрослася до неймовірних розмірів, зробивши свого засновника казково багатим. Гарланд девід сандерс, більш відомий під ім ям полковника сандерса, засновник величезної мережі закусочних kentucky fried chicken (скорочено kfc), так і не закінчив середньої школи, а ресторатором став в глибоко пенсійному віці. У 2009 - му разом з брайаном ектоном ян придумав безкоштовний месенджер для смартфонів, який пізніше продав марку цукербергу за божевільні 19 мільярдів $.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

гдз ядс 2 клас зошит волощенко відповіді

гдз робочий зошит математика 3 клас листопад

історія екології коротко

гдз природознавства 5 клас ярошенко 2018

історія виникнення маятникового годинника

гдз робочий зошит сотникова німецька мова 5 клас