контрольна робота з всесвітньої історії 10 клас повоєнне облаштування світу

контрольна робота з всесвітньої історії 10 клас повоєнне облаштування світу

Роззброєння, ліквідація згідно з міжнародним договором військових озброєнь і укріплень на певній території, а також заборона мати на ній військову промисловість, тримати військову силу називається. Завдання цієї форми складаються зі спільного вступного запитання та чотирьох завдань, позначених буквами, до кожного з яких потрібно підібрати один варіант відповіді, позначений цифрою. Завдання відкритої форми з короткою відповіддю, які передбачають запис прізвища діяча, назви події або явища, поняття, року, коли відбувалася подія, або речення (залежно від вимог завдання). «…система — це території колишніх колоній німеччини і деяких володінь туреччини, що були передані після першої світової війни лігою націй під управління країнам - переможницям. Завдання відкритої форми з розгорнутою відповіддю, які передбачають повну відповідь на запитання або творче застосування набутих знань, умінь та навичок. Високі договірні сторони урочисто оголошують від імені своїх народів, що вони засуджують засіб використання війни для врегулювання міжнародних конфліктів і відмовляються у своїх взаємовідносинах від війни як знаряддя національної політики.

Високі договірні сторони визнають, що врегулювання або розв’язання всіх розбіжностей чи конфліктів, які можуть виникнути між ними, незалежно від характеру їхнього походження, має здійснюватися тільки мирними засобами.

Ця угода, щойно вона набуде чинності, як це передбачено в попередньому абзаці, залишиться відкритою так довго, скільки буде треба для приєднання до неї інших держав світу.

Як ви вважаєте, чому версальсько - вашингтонська система міжнародних договорів не перетворилася на підґрунтя міцного миру в міжвоєнний період і заклала передумови для нової світової війни.

Розглядаються історичні події та явища, пов’язані з радикальними соціально - економічними та політичними змінами в європі та світі; особлива увага приділяється новим ідейним течіям у суспільстві, особливостям розвитку культури, повсякденному життю людей. У європі нараховувалось близько 325 млн осіб, в америці — 178 млн (у північній америці (сша та канада) — 81 млн), африці — 135 млн і в австралії та новій зеландії майже 5 млн. Під впливом економічних досягнень, загальної інтелектуалізації суспільства зароджувалось прагнення до демократизації держави, національної самоідентифікації й духовного розкріпачення. Проте в рамках індустріальної цивілізації перехід до правової держави й громадянського суспільства здійснювався поступово, через революції та реформи, які охопили світ від початку століття і тривають до сьогодні. Взаємодія цивілізацій протягом попередніх століть виявилась насправді вторгненням у традиційне суспільство і його руйнуванням, нав’язуванням власної моделі існування. Характерні ознаки індустріального суспільства найбільш прикметною ознакою економічного життя провідних країн (німеччина, велика британія, франція, росія, сша та японія) на початку століття стало завершення формування індустріального суспільства. • картель — об’єднання кількох підприємств однієї галузі; його учасники укладають угоду щодо розподілу ринків збуту та цін, зберігаючи власність над засобами виробництва і продукцією та комерційну самостійність; • синдикат — об’єднання підприємств, що виробляють однорідну продукцію; за учасниками синдикату зберігається власність на засоби виробництва і виробнича самостійність, але вони втрачають комерційну самостійність; вироблена продукція реалізується як власність синдикату через спеціальну контору; • трест — підприємства, що входять до цієї організації, позбавлені виробничої й комерційної самостійності; їх власники передають тресту засоби виробництва і натомість отримують акції відповідно до внесеної ними суми паю; • концерн — об’єднання ряду підприємств різних галузей господарства (торговельних фірм, банків, транспортних компаній), що перебувають під єдиним фінансовим контролем). Ще однією характерною ознакою нового індустріального суспільства стала поява міжнародних монополій і транснаціональних корпорацій, котрі розподілили між собою як світові ринки збуту, так і виробництво товарів. Окрім законодавчої та виконавчої влади, в країнах з парламентським режимом діяла незалежна судова влада — система центральних і місцевих судів, а також верховний суд. Згідно з доктриною розподілу влади всі три гілки влади — законодавча, виконавча судова — мали залишатися незалежними і взаємно врівноважувати одна одну, щоб не допустити концентрації влади, що могло привести до встановлення деспотичного режиму.

8) зростання ролі держави в регулюванні економічних, соціальних і політичних процесів, поява методів державно - монополістичного регулювання; 10) зміна психології людини і світоглядних цінностей в дусі підприємництва. Британська, французька, російська, оттоманська, австро - угорська, німецька, портуґальська імперії набули класичних ознак, які їх об’єднували, і водночас призводили до загострення нездоланних суперечностей. Першу групу очолювали англія, франція, сша; далі йшли країни центральної і південно - східної європи, іспанія, росія; останніми були держави латинської америки, азії й африки.

За внутрішнім прогресом приховувались складні політичні, соціальні й економічні процеси, які створювали об’єктивні й суб’єктивні передумови визрівання міждержавних конфліктів і воєн. Був підписаний таємний союзницький договір між німеччиною, австро - угорщиною й італією (троїстий союз), їм протистояв альянс англії, франції і росії, так звана антанта (1907 p.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

гдз ядс 2 клас зошит волощенко відповіді

гдз робочий зошит математика 3 клас листопад

історія екології коротко

гдз природознавства 5 клас ярошенко 2018

історія виникнення маятникового годинника

гдз робочий зошит сотникова німецька мова 5 клас