історія щупак 5 клас гдз

історія щупак 5 клас гдз

З тих часів, коли люди оволоділи мовою, вони почали передавати перекази про минуле з вуст в уста. іноді оповідачі фантазували у своїх розповідях, і тоді народжувались легенди та міфи.

Дехто намагався передати свої відчуття щодо подій минулого — і тоді з’являлися вірші та пісні. Міф — це витвір фантазії людей, їхнє уявлення про явища природи або події минулого. і ця пам’ять допомагає нам зрозуміти, звідки людина родом, чому так розуміє навколишній світ. Поступово знання про минулі часи накопичувалися, оскільки до раніших розповідей додавалися оповіді про пізніші події. Однак цей ланцюг іноді уривався, бо часто зникали безслідно і згадки про минуле, і давні записи.

Недарма колись давно стародавні греки розуміли історію як розслідування, пізнавання. Так само й історики теж шукають стародавні речі, писемні згадки, за допомогою яких установлюють події, що колись трапилися. Це пов’язано з тим, що історію пишуть люди, які мають власні переконання й уявлення про те, що таке добре і погано; що важливо, а що — ні. Про селянина довбуша, який відомий в цілім покутськім і підгірськім краю своєю злістю і зухвалістю, що він вже три роки нападає з ватагою зібраних опришків на містечка і села. Перші відомості про героїчну боротьбу олекси довбуша проти гнобителів містяться в документах, датованих 1738 роком. Вони здійснювали набіги на панські маєтки, садиби лихварів, торговців, заможних селян. Вони так вплинули на життя суспільства, що люди прагнули їх запам’ятати й розповісти про них нащадкам. Певні події, особливості життя людей час від часу повторюються, мають спільні ознаки (наприклад, культура, повстання, релігія). Вивчаючи історію, ми краще розуміємо, чому відбуваються ті чи інші події в нашому житті. Під час уроків історії ви будете вивчати вже відомі, підтверджені історичні відомості. Будете опрацьовувати історичні документи, порівнювати їх, розмірковувати про важливі історичні явища. Як справжні учені, будете добирати джерела з історії рідного краю, досліджувати родовід. Уявіть, що ви прибули до іншої країни й маєте можливість відвідати урок історії в 5 класі. Започаткуйте спільно з дорослими (батьками, вчителем) створення лепбуку на одну з тем.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

гдз ядс 2 клас зошит волощенко відповіді

контрольна робота 7 клас дієслово 2 частина

гдз робочий зошит математика 3 клас листопад

міні конкурс хімія живого відповіді

історія екології коротко

гдз природознавства 5 клас ярошенко 2018