хімія 9 клас савчин читати

хімія 9 клас савчин читати

Глюкози, сахарози й молекулярні формули цих сполук; утворення та поширення в природі; біологічну роль глюкози й сахарози; характеризувати фізичні властивості глюкози та сахарози; спостерігати взаємодію глюкози з купрум(іі) гідроксидом; висловлювати судження про значення глюкози та сахарози для людини; формувати основи здорового способу життя; ціннісне ставлення до речовин природного походження. Формула та назва загальноприйняті дотепер, хоча хіміки й виявили представників цього класу речовин, які мають інше співвідношення гідрогену й оксигену у своєму складі. Ці речовини застосовують у процесі виробництва вин, молочнокислих продуктів (кефіру, сметани, ряжанки), квашеної капусти, огірків, маринування овочів і фруктів. Изучение растворов в первой теме важно не только для практического использования, но и для понимания их значения в различных отраслях народного хозяйства, быту и жизнедеятельности всех живых организмов. Углубить и расширить знания о химических реакциях, закономерности их прохождения, скорость и зависимость скорости от внешних факторов, обобщить эти знания на качественно новом уровне поможет изучение второй темы. Обобщение знаний по химии основной школы (четвертая тема) системно объединяет ключевые мировоззренческие вопросы о многообразие веществ и взаимосвязи между ними, позволяет осознать научную картину мира, значение химии в жизни общества и экологические проблемы, обусловленные развитием химических производств. Овладев и обобщив знания, умения и опыт работы с веществами, при положительном отношении к изучению химии вы сформируете необходимые для дальнейшего обучения и жизни предметные и базовые компетентности.

Информация, помещена в рубриках учебника, поможет вам научиться исследовать свойства веществ и наблюдать результаты исследований, самостоятельно выполнять практические работы, формулировать выводы, готовить учебные проекты. У цьому навчальному році ви завершуєте вивчення курсу хімії основної школи й отримаєте загальноосвітні та культурологічні знання, набудете досвіду в роботі з речовинами.

Вивчення розчинів у першій темі важливе не лише для практичного використання, а й для розуміння їхнього значення в різних галузях народного господарства, побуті й життєдіяльності всіх живих організмів. Поглибити та розширити знання про хімічні реакції, закономірності їхнього перебігу, швидкість і залежність швидкості від зовнішніх чинників, узагальнити ці знання на якісно новому рівні допоможе вивчення другої теми.

Узагальнення знань з курсу хімії основної школи (четверта тема) системно об’єднує ключові світоглядні питання про багатоманітність речовин і взаємозв’язки між ними, дає змогу усвідомити наукову картину світу, значення хімії в житті суспільства й екологічні проблеми, зумовлені розвитком хімічних виробництв. Опанувавши й узагальнивши знання, уміння та досвід роботи з речовинами, за позитивного ставлення до вивчення хімії ви сформуєте необхідні для подальшого навчання й життя предметні та базові компетентності. інформація, уміщена в рубриках підручника, допоможе вам навчитися досліджувати властивості речовин і спостерігати результати досліджень, самостійно виконувати практичні роботи, формулювати висновки, готувати навчальні проекти.

Дізнатися про поширення вуглеводнів у природі та природні джерела вуглеводнів; пояснювати склад природного газу, нафти та вугілля; поширення їх родовищ в україні; характеризувати вуглеводні, що входять до складу природних джерел, та їх значення; оцінювати роль вуглеводнів у розвитку різних галузей промисловості й екологічні загрози їхнього використання. Решту становлять газоподібні насичені вуглеводні (зокрема, етан, пропан, бутан, пентан), а також у незначних об ємних відсотках інші компоненти — гексан, азот, вуглекислий газ, гідроген сульфід (рис. Важливо зазначити, що нині розробляють нові родовища газу, які називають нетрадиційними (видобування газу з ущільнених пластів; сланцевий газ, метан — із вугільних пластів; метан — із шельфів чорного й азовського морів тощо). Крім того, суміш газів використовують як хімічну сировину для синтезу пластмас і каучуків, органічних розчинників і клеїв, для виробництва газового бензину, моторного палива, водню й сажі. Ви вже ознайомилися з гомологічним рядом насичених (алканами) і першими представниками двох рядів ненасичених (алкенів та алкінів відповідно) вуглеводнів. Вугілля використовують як паливо в енергетиці, комунальному господарстві та інших галузях промисловості, оскільки згоряє воно з виділенням великої кількості тепла. Витік нафти та нафтопродуктів під час катастроф унаслідок пошкодження суден, які транспортують ці продукти; зливання продуктів хімічної, нафтохімічної та гірничо - видобувної промисловості в річки, звідки вони потрапляють у моря й океани; забруднення відходами життєдіяльності людей. Унаслідок забруднення стічними водами, які містять відходи промисловості, у річках, озерах, морях та океанах збільшується вміст гідроген сульфіду, солей нітратної та ортофосфатної кислот. Метан — 90 - 95 %, етан — 1 - 4 %, пропан — 1 - 1, 5 %, бутан — 0, 1 - 1 %, пентан — 1 %, а також у незначних об ємних відсотках — гексан, азот, гідроген сульфід, вуглекислий газ. Прореагувало 1 моль етину с 2 н 2 з утворенням 1 моль 1, 1, 2, 2 - тетрахлороетану, кількість речовини є однакова, тому y(c 2 н 2)=y(с 2 н 2 cl 4)=0, 15 моль. Прореагувало 1 моль ферум (іі) сульфату feso 4 з утворенням 1 моль барій сульфату baso 4 і 1 моль ферум (іі) хлориду fecl 2, кількості речовин однакові. Отже, якщо в реакцію вступає 0, 175 моль ферум (іі) сульфату, то в результаті реакції утвориться така ж кількість речовини барій сульфату і ферум (іі) хлориду, тому.

До розчину кристалогідрату алюміній нітрату нонагідрату масою 140 г з масовою часткою його 0, 15 долили розчин цього кристалогідрату масою 160 г з масовою часткою 0, 25.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

гдз ядс 2 клас зошит волощенко відповіді

гдз робочий зошит математика 3 клас листопад

історія екології коротко

гдз природознавства 5 клас ярошенко 2018

історія виникнення маятникового годинника

гдз робочий зошит сотникова німецька мова 5 клас