конспект уроку масштаб 6 клас математика

конспект уроку масштаб 6 клас математика

Категорично заборонено використовувати цей матеріал на інших інтернет - порталах і в засобах масової інформації без письмового дозволу автора. Дозволяється, з метою навчання, використовувати елементи розробки з обов язковим посиланням на дану сторінку.

Коляда людмила максимівна, вчитель математики кам’янсько - дніпровської районної гімназії ’’скіфія’’, кам’янсько - дніпровської районної ради, запорізької області. Щоб виконати завдання, необхідно зменшити довжину дороги в кілька разів і допоможе нам у цьому знання математики.

Ще з давніх - давен, люди завжди малювали ескізи місцевості, причому різні ділянки зображення зменшували довільно, тому що жоден географічний об єкт, наприклад. Тому, на старовинних кресленнях місцевості не можна визначити, наприклад, чому дорівнює довжина річки або дороги, яка відстань між населеними пунктами і ін. Необхідно всі деталі і об єкти зменшити в однакове число разів, тобто скористатися новою величиною. Mab - міра, stab - палиця) - відношення довжини відрізка на карті або плані до його дійсної довжині на місцевості. Ви вже знаєте, що для зображення ділянок земної поверхні використовуються плани і географічні карти, на яких ці ділянки зображують у загальному вигляді. Для того, щоб мати уявлення про реальні розміри предметів на місцевості на карті (плані) роблять спеціальний запис, який і показує, у скільки разів відстань на місцевості більша за відстань на карті (або у скільки разів відстань на карті менша від відстані на місцевості). Він показує, який відрізок на місцевості відповідає відрізку довжиною 1 см на карті (плані). 250 000 показує, що 1 см на карті відповідає відрізок довжиною 250 000 см = 2500 м на карті. Як же дізнатись про відстань між містами на поверхні землі, якщо маємо карту цієї ділянки поверхні землі. 6 000 000, відстань між містами київ і кам’янка - дніпровська дорівнює 7, 5 см на карті. На карті - на місцевості 1см - 6 000 000 см 7, 5 см - x см 45 000 000 см = 450 000 м= 450 км. 3 000 000, відстань між містами дніпропетровськ і кам’янка - дніпровська дорівнює 120 км на місцевостіі.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

гдз ядс 2 клас зошит волощенко відповіді

гдз робочий зошит сотникова німецька мова 5 клас

контрольна робота 7 клас дієслово 2 частина

міні конкурс хімія живого відповіді

зошит з природознавства 5 клас олександр яковець

історія екології коротко