географія у визначеннях таблицях і схемах

географія у визначеннях таблицях і схемах

Видання буде корисним також при виконанні індивідуальних і домашніх завдань, а також під час підготовки до зно та дпа, самостійних і контрольних робіт. Паризька мирна конференція — міжнародна конференція, скликана державами - переможницями для вироблення і підписання мирних договорів із державами, переможеними в першій світовій війні. Перерозподіл колоніальних володінь (перехід німецьких колоній того та танганьїки (колишня німецька східна африка) до англії, камеруна — до франції, руанди та урунді — до бельгії; закріплення за японією маршаллових, маріанських та каролінських островів у тихому океані, а також китайської області цзяочжоу і концесії в шаньдуні). Осіб; заборона мати підводний флот, військову авіацію, важку артилерію і танки; створення 50 - кілометрової демілітаризованої рейнської зони, вільної від зброї, до якої на 15 років вводилися війська країн - переможниць). Політичні обмеження (заборона об’єднання німеччини з австрією з метою утворення єдиної німецької держави, проголошення німеччини єдиним винуватцем війни). Сша, які розраховували домогтися сприятливого для себе вирішення питання щодо морських озброєнь та закріплення нового співвідношення сил у китаї та басейні тихого океану.

Відмова японії від монопольного становища в китаї та її зобов’язання повернути китаю колишні німецькі концесії в шаньдуні та вивести свої війська з цього регіону.

Недосконалість версальсько - вашингтонскої системи (її договори не ліквідували повністю суперечностей між провідними країнами світу, а лише констатували нову розстановку сил на міжнародній арені). Суперечності у відносинах розвинених країн із колоніями (створення мандатної системи, згідно з якою німецькі колонії та деякі володіння османської імперії переходили до англії, франції та ін. Загострення міжнаціональних відносин у європі у зв’язку з виникненням держав із великими національними меншинами (компактне проживання німців у польщі та чехословаччині, українців та білорусів — у польщі тощо). Вимоги західних держав до росії сплатити борги попередніх російських урядів (18, 5 млрд золотих рублів), повернути або відшкодувати вартість націоналізованих підприємств у росії, ліквідувати монополію на зовнішню торгівлю; вимоги росії до західних держав відшкодувати збитки, завдані інтервенцією країн антанти в роки громадянської війни в росії (39 млрд золотих рублів), надати росії допомогу і вигідні кредити, підписати з росією вигідні торговельні угоди.

Обговорення претензій західних країн до радянської росії, пов’язаних із націоналізацією майна іноземних власників та анулюванням боргів царського та тимчасового урядів, а також розгляд питання про кредити ррфср. Відхилення представниками західних країн усіх пропозицій радянської делегації, спрямованих на міжнародне співробітництво; відмова обговорювати питання про кредити без виконання ррфср попередніх умов. Укладення лозаннського договору, який передбачав встановлення миру між туреччиною та державами антанти, зобов’язання туреччини сплатити частину боргу османської імперії, скасування міжнародного фінансового контролю над туреччиною. Підписання конвенції про чорноморські протоки, згідно з якою встановлювався режим вільного проходу військових і торгових суден через протоки босфор і дарданелли; передбачалася демілітаризація зони проток та евакуація англійських військ із території туреччини.

Любые варианты тестовых заданий могут быть использованы педагогами и учителями для разработки собственных вариантов тематического и контрольного оценивания учеников старших классов. Интерактивный сборник зно украинский яз ык литвинова интерактивный сборник зно украинская литература гарюнова сборник зно по биологии таглина хрестоматия украинская литература зно гарюнова.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

гдз ядс 2 клас зошит волощенко відповіді

гдз робочий зошит сотникова німецька мова 5 клас

контрольна робота 7 клас дієслово 2 частина

міні конкурс хімія живого відповіді

зошит з природознавства 5 клас олександр яковець

історія екології коротко