день рідної мови заходи в школі

день рідної мови заходи в школі

Проведення подібних заходів допомагає добре закріпити отримані знання на уроках мови та літературного читання, розширити словниковий запас і прищепити любов до слова кожній дитині. Батьківські збори з обговоренням плану проведення предметного тижня та складання графіка чергування батьків під час його проведення, розподіл обов’язків між батьками з підготовки та проведення окремих заходів. Восени птахи вирушають у вирій летять вони своїм порядком шпаки і граки летять зграями журавлі прямують великими ключами а качки – прямою шеренгою зозулі відлітають поодинці тож на південь птахи летять по - різному.

Розкажи, що тобі відомо про слово веселив (лексичне, граматичне значення, фонетична і морфемна будова тощо) основну частину кожного слова становить корінь. Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова, ота жива сходинка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає сво життя, і свої сподівання, розум, досвід, почування. Але навіть в найскрутніші часи були люди, які стояли на сторожі українського слова, вбачали в ньому оберіг нації, свідомо йшли на конфлікт з владою, платили за це своєю свободою і життям, аби тільки відстояти право говорити і писати рідною мовою. На мою думку, з таких гарних виконавиць колискових пісень виростуть прекрасні матері, які будуть прищеплювати своїм дітям добро, найкращі риси характеру, і, звичайно, навчатимуть любити свою землю і свою мову.

Звичайно, було сказано й про заохочування у вигляді гарних оцінок найактивнішим, найсумліннішим та переможцям, адже будь - який захід у школі є частиною навчального процесу.

Учні школи змогли переглянути цікаві факти про мову, прочитати вислови відомих людей … учні 9 класу вважають, що наша державна мова сяятиме й цвістиме за однієї умови – якщо ми не будемо забувати своїх джерел, плекатимемо і берегтимемо калинову українську мову.

Вступне слово, умови змагання та його особливості, представлення журі, а далі – запекла боротьба… цікаві завдання надихали учасників на справжні подвиги.

Петрової - мацюк - заступника голови національної ради жінок україни, департаменту освіти і науки, молоді та спорту київської міської ради, інституту післядипломної педагогічної освіти ку імені. Грінченка - на базі київського університету імені бориса грінченка відбулося нагородження переможців конкурсу методичних розробок педагогічних працівників навчальних закладів м.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

гдз ядс 2 клас зошит волощенко відповіді

гдз робочий зошит сотникова німецька мова 5 клас

контрольна робота 7 клас дієслово 2 частина

міні конкурс хімія живого відповіді

зошит з природознавства 5 клас олександр яковець

історія екології коротко