німецька група армій південь

німецька група армій південь

О четвертій годині ранку фашистська німеччина без оголошення війни напала на радянський союз. Сконцентровані в мобільні угрупування північ, центр і південь німецькі армії швидко просувалися на ленінград, москву та київ. Німецьке командування націлило на територію україни групу армій південь на чолі з фельдмаршалом г. Напад розпочався з масового бомбардування літаками люфтваффе (німецький військово - повітряний флот) міст київ, львів, житомир, одеса. Групі німецьких армій південь протистояли війська київського особливого і одеського військових округів. Та через непідготовленість до оборонної війни і внаслідок некваліфікованого керівництва, радянські війська не змогли відбити ворожий удар. ), що перебували у західних округах, 4 013 літаків, 11783 танків, 21 500 гармат і мінометів. Загальні політичні прорахунки і військово - стратегічні помилки радянського керівництва в оцінці воєнно - політичної обстановки; переоцінка значення радянсько - німецьких договорів 1939 р певна раптовість агресії (проте слід зазначити, що несподіванкою цей напад швидше був для народу, ніж для керівництва країни); матеріальна непідготовленість до війни; незавершеність процесу переозброєння срср; розпорошення сил червоної армії на кордонах; масові репресії в 30 - х роках проти армійського командного складу та ін. 11 липня 1941 р коли німецьким військам вдалося прорвати рубіж у центрі новоград - волинського району і вийти на підступи до києва, почалася оборона столиці україни, яка тривала понад два місяці. На початку жовтня червона армія змушена була залишити одесу і вести оборонні бої на кримському півострові. Солдатів, що більше ніж втрати вермахту у всій європі, північній африці та атлантиці від 1 вересня 1939 р. Свердловська ворошиловградської області, вся територія україни була остаточно окупована. Встановлення нового порядку на окупованих територіях здійснювалося за розрахованим на 30 років планом ост, що передбачав знищення місцевого населення з метою звільнення українських земель для німецьких колоністів; частину населення передбачалося депортувати на примусові роботи до німеччини.

O вивільнити від українського населення шляхом фізичного знищення, депортацій та вивезення на роботу до німеччини лебенсрауму (життєвого простору) для арійської раси; o сприяти колонізації значної частини окупованих земель, заселенню українських територій німецькими переселенцями.

М яса та мільйони тонн інших продуктів, для перевезення яких було задіяно 1418 тис. Відбувалося масове пограбування окупантами устаткування заводів, фабрик, сировини, сільськогосподарської продукції і навіть чорнозему.

На території україни було 50 гетто, 180 концентраційних таборів, 250 місць масового знищення (бабин яр, биківня - страчено в обох близько 250 тис.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

гдз ядс 2 клас зошит волощенко відповіді

гдз робочий зошит сотникова німецька мова 5 клас

контрольна робота 7 клас дієслово 2 частина

міні конкурс хімія живого відповіді

зошит з природознавства 5 клас олександр яковець

історія екології коротко