історія одного успіху відомих людей

історія одного успіху відомих людей

«електрична компанія запропонувала мені посаду генерального менеджера за умови, що я відмовляюся від свого газового двигуна і повністю присвячу себе компанії. Йдеться насамперед про власну філософію та підходи до розвитку бізнесу, які не лише змінили цілу індустрію промислового виробництва, а й подарували людству свободу пересування на автомобілях. Людина трьох країн і трьох прізвищ, жінка безкомпромісного, сильного характеру і надзвичайної сили волі — всі ці фактори сформували ґолду як особистість і в житті, і в політиці. Мала єврейська дівчина спочатку разом з родиною емігрувала до сша і могла б там отримати пристойну освіту й зробити кар єру, натомість у дорослому віці вирішила переїхати на близький схід. На сторінках книжки вона сперечається з матір ю щодо планів на майбутнє, бере приклад з освіченої і політично активної старшої сестри та все більше цікавиться сіонізмом. Далі будуть адаптація на новій території, непростий місцевий побут, розширення кола знайомств і можливість використати свої вміння по обидва боки атлантики на користь держави ізраїлю. Знаний сьогодні як один із найкращих винахідників усіх часів, власник більше ніж 1000 патентів томас едісон зробив 10 000 невдалих спроб перед тим, як винайшов лампочку.

Махатма ганді був першим лідером руху за незалежність в індії, а також автором принципу мирного цивільного спротиву, який вплинув на весь світ, показавши зовсім інший хід думок. Вже років 5 читає, багато розумних речей знає, готовий вести розмову на будь - які економічні теми, знає біографії всіх багатих людей, а от толку все одно немає, як працював таксистом, так і працює. Не слід витрачати час на прочитання книги містить пропозиції і рекомендації по інвестуванню (якщо тільки в загально освітніх цілях і при наявності вільного часу), якщо у вас немає навіть маломальских накопичень. Часто буває, що скористатися корисними порадами нам заважає відсутність сили волі, рішучості, мотивації, відсутність настрою довести задумане до кінця. В основу книги покладено понад сорок інтерв’ю із джобсом, проведених протягом двох років, а також інтерв’ю з понад сотнею його родичів, друзів, ворогів, конкурентів і колег. історії про серйозні життєві ситуації, кумедні епізоди та найжорсткіші робочі моменти, а також безліч корисних порад – ось що ви знайдете на сторінках цієї книжки.

Це ідеальне чтиво для жінок, які лише починають власну кар’єру і прагнуть розвиватися, а також для кожного, на чию думку, успіх чекає лише на тих, хто ніколи не помиляється. Дивовижно, але успіх не залежить від того, скільки годин щодня ви працюєте, — такого висновку дійшов ден вальдшмідт, вивчаючи досвід тисячі звичайних людей, які стали видатними в різних сферах — бізнесі, науці, політиці та спорті. Шеф - кухар ресторану, який поборов смертельну хворобу та отримав три зірки мішлен; бігуни, які долають неймовірні відстані, пересилюючи себе; фігуристка джоанні рошетт, яка виступила на олімпіаді через три дні після смерті матері й здобула медаль, та багато інших. Аналізуючи їхній тридцятирічний досвід управління компаніями сукупною вартістю в 1, 5 трильйона доларів – microsoft, intel та apple – автори цієї книжки сформулювали п’ять основних правил, що виявилися спільними в їхньому стратегічному плануванні та дозволили випередити конкурентів, які цими принципами нехтували.

Саме ці правила допомогли iphone далеко посунути індустріальних гігантів nokia та blackberry, крихітній компанії microsoft взяти гору над своїм головним замовником – на той час найдорожчою у світі компанією ibm, а майже збанкрутілій фірмі intel здолати японців, корей - ців та європейців у боротьбі за світове лідерство в новій революційній технології – виробництві мікропроцесорів. У цій книжці володимир кличко пропонує стратегію управління викликами, яку він напрацював протягом спортивної кар’єри й успішно застосовує в житті та бізнесі. Відомий бізнес - консультант, мотиваційний спікер, викладач і автор численних книжок, визнаний журналом time одним з найбільш впливових американців, стівен кові пропонує доступний кожному рецепт розвитку людського генія. “восьма звичка” – це покрокова інструкція, як почати мислити по - новому і “зростити в собі” цілу нову звичку, щоб досягати потужної ефективності в еру інтелектуального працівника й успішно вирішувати проблеми у сім’ї, колективі та громаді. Окремої уваги заслуговують трампів “посібник споживача” з найкращих, на його думку, матеріальних благ – від ювелірних виробів до гольф - клубів, а також погодинний опис типового тижня мільярдера, що якнайвдаліше ілюструє ставлення дональда трампа до свого часу, бізнесу та людей, які його оточують. Брайан трейсі — професійний лектор, консультант, голова brian tracy international, мільйонер, провідний фахівець у сфері особистісного розвитку, на прикладі свого життя доводить, що бути успішним можливо, причому в будь - якій сфері. Головне — навчитися правильно планувати свій час та організувати роботу, концентрувати увагу на найголовніших задачах, прагнути досягти найкращих результатів у всіх справах, визначати пріоритети, не лінуватися та взяти за правило доводити все розпочате до кінця. На шляху до втілення мрії він завдяки вірі у неможливе здійснив переворот у мисленні власного оточення і майбутніх поколінь, які теж змінили ставлення до життя, грошей і роботи.

Нік вуйчич – людина, що народилася без рук і ніг, але яка змогла не просто реалізувати себе в житті, але й надихнути своїм прикладом тисячі чи, може, мільйони людей на життя без виправдань. Уродженець україни ян кум, який імігрував у сша, за 20 років пройшов шлях від виживання завдяки соціальній допомозі до створення найпопулярнішого в світі мобільного месенджера. Ян навчився вільно спілкуватися англійською, але ніяк не міг звикнути до поверхневого стилю спілкування американських студентів, постійно згадуючи про українських друзів, з якими пліч - о - пліч провів десять шкільних років. На одному з підробітків він познайомився зі співробітником facebook браяном актоном, який розгледів у студентові талант і допоміг йому влаштуватися в yahoo, що була в той час однією з найбільш престижних компаній, мрією багатьох. Саме в yahoo кум отримав неоціненний досвід, дізнавшись зсередини інтернет - індустрію і познайомившись з людьми, які потім стануть інвесторами whatsapp. Кум не розумів, куди докласти свій талант, до тих пір, поки в 2009 році не купив собі iphone і не усвідомив, наскільки великі перспективи відкриває app store. Разом з другим засновником сервісу брайаном ектоном і партнером венчурного фонду sequoia capital джимом гетцем кум відправився в непримітний нежитловий білий будинок в декількох кварталах від штаб - квартири whatsapp в каліфорнійському маунтін - в’ю. Тут раніше розташовувався офіс некомерційної організації north county social services, куди 37 - річному куму свого часу доводилося звертатися, щоб отримувати їжу по соціальних талонах. Тепер три ключових для whatsapp фігури поставили в історичній будівлі підписи під документом, затвердивши угоду, яка відразу зробила засновників месенджера мільярдерами.

їхня діяльність розпочалась із невеличкої майстерні у власній київській квартирі і виросла в успішний бізнес із виробництва шкіряних аксесуарів, якими користуються покупці з усього світу.

Так дружина віктора – тетяна, почала домопомагати чоловіку із виробництвом, а юля – дружина павла, перебрала на себе відповідальність за всі фінансові справи, в той час як сам павло зайнявся маркетингом і продажем. Але деякі особливо спостережливі експерти підозрюють, що головним секретом його численних успішних проектів є відсутність у нього концентрації на будь - якій одній спеціальності або галузі. Дійсно, в деякій мірі успіх маска, як пояснює сіммонс, полягає в тому, що замість того, щоб стати всезнаючим фахівцем в якійсь вузькій області, як це заохочується більшістю, ілон завжди жадібно цікавився тим, як працюють найрізноманітніші області. • любіть справу, якою ви займаєтесьякщо ви знайдете своє справжнє покликання, і будете отримувати від цього задоволення, ви можете з упевненістю називати себе щасливою людиною. • будь - яка бізнес ідея, на яку інші можуть навіть не звернути увагу, може стати відкриттям рокуякою б справою ви не займалися, завжди старайтеся зробити її якнайкраще, старайтеся у всьому бути досконалим. • прийшовши на роботу в будь - яку компанію або створивши свою першу справу, складіть список як сильних, так і слабких сторін, як своїх, так і компанії в цілому.

• не бійся поступати так, як підказує вам ваша інтуїція, будьте добримибудь - які нові ідеї малого бізнесу потребують рішучих дій, тому вам треба створити великий прорив для втілення цієї ідеї. • займаючись своєю улюбленою справою, потрібно не просто любити її, а намагатися виділитись серед інших, стати лідеромякою б справою ви не займалися, ваша технологія має бути передовою, навіть якщо крім вас її ніхто не використовує. • ваша ідея малого бізнесу має відрізнятися від інших інноваційне беріться одразу за втілення кількох ідей, сконцентруйте свою увагу лише на найважливіших. Він став популярним через те, що попри свою унікальну зовнішність, чоловік все - таки живе звичним життям, хоча щодня йому приходиться долати безліч перешкод. Нік з народження не мав можливості ходити, але лікарі навіть подумати не могли, що цей хлопчик стане жити повноцінним життям, буде плавати, стрибати, насолоджуватися хвилями на серфінгу.

Саме тому незадовго до нашої зустрічі маск оголосив, що відкриває для загального використання патенти tesla – таким чином він сподівався прискорити розробку електромобілів по всьому світу.

Він хоче зробити революцію в автомобільній індустрії, колонізувати марс, побудувати супершвидкісні поїзди, які будуть пересуватися по вакуумних тунелях, інтегрувати штучний інтелект з мозком людини і перевернути індустрію сонячної енергії та виробництва батарей. Досить сказати, що його бізнес із будівництва тунелів називається “the boring company” (що можна перекласти як “нудна компанія”, хоча слово “boring” також означає “буріння”). “якщо ви керуєте великою компанією і хочете домогтися незначних змін на краще, а у вас щось не виходить або затягується, ніхто вас не стане звинувачувати”, – сказав маск. Якщо якась субстанція не бачила світла з моменту, коли найскладнішим організмом на землі була губка, то потрібно задатися питанням, наскільки мудро її піднімати зараз”. і по - друге, він має намір забезпечити довгострокове виживання людства за допомогою колонізації марса і “перетворення людства на мультипланетарний вид”. У якийсь момент у нього було настільки багато боргів, що йому довелося позичати гроші у друзів, просто щоб оплачувати свої особисті повсякденні витрати, зізнався він ввс. Згадаймо, що йдеться про людину, яка судить про успіх не за кількістю зароблених грошей, а за кількістю важливих проблем, які вдалося вирішити в процесі. Компанія змінила правила гри на ринку космічних польотів, але маск найбільше гордий тим, що їй вдалося вдихнути нове життя в американську космічну програму.

У 2018 році проти нього ополчився американський фінансовий регулятор, оскільки він заявив у twitter, що планує вивести tesla з ринку і зробити її приватною корпорацією. У своєму twitter він назвав паніку через коронавірус “дурістю”, а рекомендації не залишати свої будинки “примусовим позбавленням волі”, описуючи їх як “фашистські” і такі, що порушують конституційні права. А минулий рік закінчився для маска справжнім яскравим спалахом, коли в грудні spacex випробувала свою нову ракету starship, на якій планують відправляти людей на марс. Вона рекомендує концентруватися не на тому, що зараз відбувається, а уявити найгірший розвиток подій, але при цьому не занурюватися у відчуття провалу.

Чи з явиться новий джобс або гейтс, якщо він виріс в повній сім ї в любові і турботі або бачив тільки лайку батьків і отримував стусани від тата - алкоголіка. Якщо людина народилася в родині дипломатів, з дитинства багато подорожує, вивчає мови, спілкується з впливовими персонами, то їй прищеплений певний рівень культури з дитинства.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

гдз ядс 2 клас зошит волощенко відповіді

гдз робочий зошит сотникова німецька мова 5 клас

контрольна робота 7 клас дієслово 2 частина

міні конкурс хімія живого відповіді

зошит з природознавства 5 клас олександр яковець

історія екології коротко