зарубіжна література картинки

зарубіжна література картинки

Поглиблювати і розширювати знання учнів із зарубіжної літератури; розвивати читацькі інтереси, зв’язне мовлення, ерудованість, кмітливість, мислення, пам’ять та увагу; виховувати спостережливість, взаємодопомогу.

Для цього можна використати музичне вітання, міні - інтрев’ю, психологічні настанови, легенди, притчі, поезії, афірмації, рефреймінги, аутотренінги, плейкасти.

Стратегія навчання, яка спонукає учнів вільно думати й відкрито висловлюватися на певну тему, спрямована на стимулювання мислення про зв’язки між окремими поняттями.

Кластер – це графічна форма організації інформації, коли виділяються основні смислові одиниці, які фіксуються у вигляді схеми з позначенням всіх зв’язків між ними.

Учні записують імена героїв у колах, їх характеристику – у трикутниках, а в прямокутниках наводять докази за текстом розповіді, що підтверджують ці характеристики.

Розділений на кілька частин текст роздається членам групи; кожен опрацьовує одну - дві частини і повідомляє їх зміст; учні разом вирішують, у якій послідовності потрібно об’єднати уривки, щоб вийшов зв’язний текст; зміст уривку переказують, до нього можна ставити запитання. Як же я здивувався, коли на уроці зарубіжної літератури дізнався, що улюблений дідів вислів мудрий навчається на чужих помилках - то норвезька приказка. “треба було судити не за словами, а по справах… я не повинен був бігти…” маленький принц ще не знав, що він приручив цю квітку й повинен про нього піклуватися, і він вирішив відвідати сусідні планети.

Однак його прекрасні добутки, такі як “нічний політ”, “планета людей”, “військовий льотчик”, і, звичайно ж, “маленький принц”, поза всяким сумнівом, належать до кращого, що було написано у франції в xx столітті. В “маленькому принці” сент - екзюпері звертається рівною мірою до усім - маленьким і більшим, - хто хоче задуматися над життям і спробувати зрозуміти, що ж у ній має теперішню цінність. От чому цю казку, у якій письменник вертається до своїх улюблених думок, але виражає їх по - новому, тобто образно й узагальнено, прийнято називати філософською. Уэллс показав нам, що батько джипу готовий був повірити в чудеса, але тверезість, а потім ревнощі й тривога за хлопчика знищили нитки чарівництва, що виростали в ньому.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

гдз ядс 2 клас зошит волощенко відповіді

гдз робочий зошит сотникова німецька мова 5 клас

контрольна робота 7 клас дієслово 2 частина

міні конкурс хімія живого відповіді

зошит з природознавства 5 клас олександр яковець

історія екології коротко