література художні засоби

література художні засоби

Золоті сережки чи сережки з золота) гіпербола художнє перебільшення, яке використовується, щоб підсилити враження швидкий як блискавка, блискавичний метафора приховане порівняння, побудоване на подібності або контрасті явищ, у якому слова “як”, “начебто”, “немов” відсутні, але припускаються. Риторичні питання, оклики посилюють увагу читача, не вимагаючи від нього відповіді «хто тільки не проклинав станційних наглядачів, хто з ними не лаявся. Хоч раз ти повинен відчути, як тяжко рветься на цій землі древнє чоловіче коло, як тяжко зчеплені чоловічі руки, як тяжко почати і зупинити… епіфори єдність кінцівок — у тебе задовгі руки, — сказав прокруст, — відрубаємо — і ти будеш щасливий. Градація своєрідне угруповання визначень або за нарос­танням, або за ослабленням експресивно - емоцій­ної сили “зросте любов моя, всякчас нова, люблю ніжніше, мовчки, до нестями”; антитеза протиставлення так, тут це все було. Савченко “репліка” (реп - батл) панегірик різке звеличення похвальна промова на урочистих усенародних зборах інверсія порушення узвичаєного порядку слів, перестанов­ка частин фрази.

Заздрість на федькову перемогу і пихата самовпевненість штовхають у ту ж боротьбу і толю, та на малодуху, слабосилу, пещену панську дитину чекає поразка. Егоїзм, жалюгідність, душевна ницість толі, який лише тремтить за власну шкіру і підло скидає провину на товариша, якому зобов’язаний життям, — це один внутрішній світ. Показ люблячого, ніжного, відкритого серця дитини (федько), яке протиставляється жорстокості дорослих, потворному і злочинному суспільству, яке калічить. У процесі такого читання виявляється особисте ставлення виконавця до виконуваного ним твору, відчувається його виконавський намір, який виливається в діяння словом (словодію). Загальні засоби профілактики вірусних інфекцій загальні засоби профілактики вірусних інфекцій історія боротьби людини з вірусними інфекціями дуже давня. Степан васильченко хронологічна таблиця степан васильченко хронологічна таблиця життя і творчості українського письменника і педагога викладена в цій статті. Степан васильченко хронологічна таблиця 1879, 8 січня – народився степан васильович васильченко в місті ічня, на чернігівщині, в родина шевця 1886 – навчається у п’ятирічній. Цікаві факти про володимира винниченко видатний український письменник і політичний діяч народився 16 липня 1880 року в єлисаветграді, тепер територія сучасної кіровоградщини.

Достоєвський список творів романи достоєвського список 1846 — бідні люди 1861 — принижені і ображені 1866 — гравець 1866 — злочин і кара 1868 - 1869 — ідіот 1871 - 1872 — біси 1875 — підліток 1879 - 1880. A tale of the ragged mountains) — розповідь американського письменника едгара аллана по 1844 роки, частково заснований на його враження під час навчання в університеті вірджинії. Цікаві факти про степана васильченка справжнє прізвище — панасенко народився степан васильович васильченко в місті ічня, що на чернігівщині, в родина шевця 8 січня. Які функції лексикографії основна функція лексикоглафії пояснення малозрозумілих слів опис і нормалізація словарного складу мови підвищення мовної культури суспільства вивчення літературної мови, відмінної у багатьох народів від розмовної мови що. Олександр купрін біографія скорочено олександр купрін біографія скорочено українською мовою відомого російського письменника - реаліста викладена в цій статті. Олександр купрін біографія коротко купрін олександр іванович народився 26 серпня (7 вересня) 1870 в місті наровчат (пензенська губернія) в небагатій родині дрібного чиновника. Порівняння – це словесний вираз зіставлення двох схожих у якійсь характеристиці предметів або явищ із метою визначення певних рис одного з них через порівняння з іншим. Як човен веселий, відчаливши в море, по синім кришталі за вітром летить і веслами воду і пінить, і оре, лебежою шиєю в хвилях шумить, — так дикий арап, поводи відпустивши коню вороному, в пустиню біжить. Алегорія або іносказання, інакомовлення – це перенесення властивостей та характеристик одного предмета чи явища на інший для кращого відображення образу.

Тобто це лексичний повтор одного й того самого виразу, наприклад, на початку кожного рядку вірша або періодичне повторення якогось виразу протягом всього твору.

Зазвичай в українській мові прямий порядок слів – це рух від вже відомого до невідомого, в той час, як інверсований порядок слів руйнує звичну нам конструкцію. Нерідко у новинах можна почути, що син вбив батьків чи онук бабусю заради їхніх заощаджень або заради квартири, бувають випадки, коли матері навіть своїх дітей невідомо кому, щоб отримати грошову винагороду.

Звичайно, найчастіше це люди з неблагонадійних родин, але все ж таки вони люди і, як це не жахливо, ладні пожертвувати найріднішими людьми через багатство. Лікування, харчування, проживання… єдине, про що не слід забувати, що ми, перш за все, люди і маємо мати відповідні людські якості, такі як доброту, гуманність і здатність до співчуття, а не лише жити заради багатства. Отже, щоб розгадати загадку, треба добре знати предмет, про який її складено і вміти встановити зв язок з іншими предметами, на які він може бути чимось схожий. В одному з діалогів зі слідчим андрій каже, що один чоловік може бути ворогом народу, десять може, тисяча, але мільйони людей — це не вороги народу, це сам народ. Замислюється андрій і над тим нещастям, що трапилося з усіма цими людьми, які повинні приймати муки, не знаючи своєї вини, які віддали всі свої сили на збудування соціалістичної держави, сподіваючись на краще майбутнє. Андрієві стало після цього набагато легше, бо думка, що зрадив його хтось з братів, чи, може, його кохана катря, думка, що гризла його увесь час, не була правдою.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

гдз ядс 2 клас зошит волощенко відповіді

гдз робочий зошит математика 3 клас листопад

історія екології коротко

гдз природознавства 5 клас ярошенко 2018

історія виникнення маятникового годинника

гдз робочий зошит сотникова німецька мова 5 клас