хімії в медицині

хімії в медицині

Хімія робила перші невпевнені кроки, коли медики вже мали у своєму розпорядженні цілий арсенал відомостей і спостережень і часто досить успішно справлялися з хворобами.

Однак алхімічні теорії не могли принести користі практичній медицині, тому що вони ґрунтувалися не на досвіді, а на упереджених і помилкових твердженнях і, як правило, вели до помилок. Правда, рецепти парацельса викликали б у сучасних лікарів скоріше переляк, ніж замилування, але все - таки це були кроки по правильному шляху, що дійсно міг привести до успіху і привів до нього через чотири сотні років. Хіміки знайшли речовини, здатні знищувати в навколишньому середовищі невидимих і лютих ворогів організму - мікробів, що викликають нагноєння ран, загальне зараження крові, різні інфекційні захворювання. Чеський учений бетіна пише, що навіть сам король франції людовик xv мився не частіше двох разів у рік, а в парижі було прийнято виливати помиї з вікон на вулицю - закон зобов язував громадян лише попереджати перехожих вигуком. У госпіталях і пологових будинках часто доводилося спостерігати масову загибель хворих, викликану тим, що ми зараз називаємо інфекцією (найчастіше від стафілококів чи стрептококів). Роль сахарозы в питании человека сахарный тростник, из которого до сих пор получают сахарозу, описан еще в хрониках о походах александра македонского в индию. Роль сми в обществе роль средств массовой информации в конце тысячелетия необыкновенно возросла, и, следовательно, должны измениться требования к журналистике и журналистам. Роль социального взаимодействия в развитии мышления подростка из курса общей психологии известно, что по мере усложнения человеческой деятельности и накопления научных данных в структуре психологической науки, как и других наук, идет непрерыв. Роль сша в нато у листопаді - грудні 1997 року в американському конгресі пройшли дебати навколо розширення нато, які показали, що адміністрація клінтона розглядає це питання виключно з точки зору ви.

Роль труда в проблеме антропосоциогенеза современный человек, а также его ископаемые предки и родственные им существа принадлежат, с биологической точки зрения, к семейству гоминид подотряда антропоидов отряда приматов. Роль хип - хопа в молодежной субкультуре в рамках молодежной культуры существуют различные образования и явления, представляющие собой альтернативные или вариантные формы общественных или культурных процессов. А) мила тверді і рідкі; б) смз - універсальні, комплексні, з відбілювачем, для окремих видів тканин; в) пом якшувачі тканин, засоби для антистатичної обробки.

Роль цікавих задач при вивченні курсу алгебри та початків аналізу шкільний курс математики відіграє важливу роль в системі загальноосвітньої підготовки учнів, формування в них діалектико - матеріалістичного світогляду, готовності до активної участі. Роль эмоций в психической организации человека эмоции - одно из проявлений субъективного отношения человека к окружающей действительности и к самому себе.

Романовы в летописи истории россии символом переломной эпохи навсегда остался последний император николай ii александрович, родившийся в 1868 году, вступивший на престол в 1894 году, смещён. Культова архітектура для того щоб зрозуміти, чому романський стиль поступився місцем готиці, необхідно мати хоча б реальне уявлення про середньовічні міста. Останні 100 років зробили революцію в тому, як лікарі лікують пацієнтів, щоб вилікувати хвороби, відновити травми і навіть запобігти проблемам зі здоров ям до їх виникнення. Хіміки та інженери - хіміки з їхньою наполегливою працею допомогли еволюції сучасної медицини шляхом розробки інноваційних фармацевтичних продуктів, створення нового медичного обладнання та вдосконалення діагностичних процесів. Біохімічні процеси допомагають пояснити складність життя, контролюючи потік інформації і за допомогою біохімічної сигналізації і потоку хімічної енергії через метаболізм. Підраховано, що середні витрати на дослідження та розробку кожного успішного препарату становлять від 800 до 1000 мільйонів доларів (radhakrishnan, 2015). ідентифікація та перевірка цілей лікарського засобу, раціональний дизайн лікарських засобів (на основі цілей), структурна біологія, розробка ліків на основі обчислювальних розрахунків, розробка методів (хімічна, біохімічна та обчислювальна) та розробка h2l. Ці методи дозволяють зображення (використовуючи магнітні хвилі або рентгенівські промені), щоб лікарі могли бачити органи, кістки і тканини всередині пацієнта (хімія, медицина, 2012). Протягом останніх років у цій сфері були досягнуті важливі досягнення, які допомагають нам зрозуміти роль генетичного коду в живих істотах, і це допомогло поліпшити медицину.

Прикладом цього є концепція інтерференції рнк (irna), де інженерія біохімічних продуктів використовується для інгібування трансляції мрнк в амінокислотну послідовність рибосомами вимагає хімічної обробки.

Філіпп aureolus theophrastus bombastus von hohenheim (1493 - 1541), який називався парацельс, є людиною, яка вперше використовувала мінерали та інші хімічні речовини в медицині. Перші курси з медичної хімії викладалися в єні на початку 1600 - х років, а нова хімічна медицина, винайдена парацельсом, була опублікована в османській імперії незабаром після. Хоча ми вважаємо парацельса першим медичним хіміком, він вважав себе алхіміком, а астрологія і містика в його працях рясніють, навіть його хімічні препарати - це як переходи з гримуара. Для виробництва барвників використали перегонку, а метали виплавляли з руд, змішуючи їх з деревним вугіллям і продуваючи через суміш, що горить - повітря. У 1896 антуан анрі беккерель (1852 - 1908) відкрив явище радіоактивності, виявивши спонтанне випущення солями урану субатомних часток, а через два роки дружина пьера кюрі (1859 - 1906) і марія кюрі (1867 - 1934) виділила два радіоактивних елементи.

Відкриття фредеріка содді (1877 - 1956), що показало, що при радіоактивному розпаді відбувається перетворення одних речовин в інші, дало нове значення тому, що древні називали трансмутація. У 1913 нільс бор (1885 - 1962), використовуючи принципи квантової механіки, показав, що електрони можуть знаходитися не на будь - яких, а на суворо визначених орбітах. Німецький фізик вальтер коссель (1888 - 1956) передбачив, що хімічні властивості атома визначаються числом електронів на його зовнішній оболонці, а утворення хімічних зв язків зумовлюється в основному силами електростатичної взаємодії. Відповідно до цих уявлень молекули неорганічних солей стабілізуються електростатичними взаємодіями між іонами, що входять до їх складу, які утворяться при переході електронів від одного елемента до іншого (іонний зв язок). Відкриття в 1895 вільгельмом конрадом рентгеном (1845 - 1923) х - променів послужило основою для створення згодом методу рентгенівської кристалографії, що дозволяє визначати структуру молекул по картині дифракції рентгенівських променів на кристалах. Він синтезував такі речовини, як кофеїн, фенобарбітал, глюкозу, вніс великий внесок в науку про ферменти білкових каталізаторів, уперше виділених в 1878. У 1923 шведський хімік теодор сведберг (1884 - 1971) сконструював ультрацентрифугу і розробив новий метод визначення молекулярної маси макромолекул, головним чином білків. Асистент сведберга арне тізеліус (1902 - 1971) в тому ж році створив метод електрофорезу більш довершений метод розділення гігантських молекул, заснований на відмінності в швидкості міграції заряджених молекул в електричному полі. Так з явилася паперова хроматографія один з найбільш поширених в хімії, біології і медицині аналітичних методів, за допомогою якого в кінці 1940х початку 1950 - х років вдалося проаналізувати суміші амінокислот, що виходять при розщепленні різних білків, і визначити склад білків. Внаслідок копітких досліджень був встановлений порядок розташування амінокислот в молекулі інсуліну (фредерік сенгер, 1953), а до 1964 цей білок вдалося синтезувати.

Після відкриття і синтезу в 1940 - х роках пеніциліну, а потім і інших антибіотиків з явилися великі фармацевтичні фірми, в яких працювали професійні хіміки.

інтенсивні пошуки способів отримання лінійних полімерів привели в 1953 до синтезу поліетилену (карл циглер, 1898 - 1973), а потім інших полімерів із заданими властивостями.

історія розвитку хімічної промисловості знає чимало при­кладів, коли та чи інша речовина з пустої породи або відходів виробництва перетворювалася на цінну сировину.

Тепер сильвініт переробляють з метою вилучення з нього хлориду калію ксі для виробництва цінних мінераль­них добрив, а хлорид натрію n301 перетворився на відходи.

Багато рідкісних металів раніше не знаходили застосування через їх промислову недоступність, але потреби в цих металах атомної енергетики, мікроелектроніки, радіотехніки, космічної техніки, які сьогодні визначають науково - технічний прогрес, зробили можливим промислове добування розсіяних елемен­тів. Хіміки відповідають за раціональне використання сирови­ни, її комплексну переробку, ліквідацію відходів, багато з яких завдають непоправної шкоди довкіллю та здоров ю людини.

Хімія має велике значення і в розробці способів переведен­ня речовин, що прореагували, у початковий стан для їх повтор­ного використання (рециркуляція, регенерація сировини). Реалізація такого завдання тісно поєднана з комплексним використанням сировини і комбінуванням ви­робництв, коли відходи одного заводу стають сировиною для іншого, і тоді завод переростає у комбінат. Переносити) - це електрокінетичних явищ переміщення частинок дисперсної фази (колоїдних або білкових розчинів) в рідкому або газоподібному середовищі під дією зовнішнього електричного поля. Катафорез - коли оброблювана поверхня має негативний електричний заряд (тобто підключена до негативного контакту джерела струму) і анафорез - коли заряд поверхні позитивний. Електрофорез застосовують у фізіотерапії, для фарбування автомобілів, в хімічній промисловості, для осадження димів і туманів, для вивчення складу розчинів та ін. Лікувальне речовина наноситься на прокладки електродів і під дією електричного поля проникає в організм через шкірні покриви (в терапії, неврології, травматології та ін. Гострі гнійні запальні захворювання, лихоманка, важка форма бронхіальної астми, дерматит або порушення цілісності шкіри в місцях накладання електродів, злоякісні новоутворення. Цей метод знаходить найширше застосування для розділення сумішей біомолекул на фракції або індивідуальні речовини і використовується в біохімії, молекулярної біології, клінічній діагностиці, популяційної біології (для вивчення генетичної мінливості) та ін. Класифікація лікарських речовин снодійні та заспокійливі(седативні); серцево - судинні; анальгезуючі (болезаспокійливі), жарознижуючі та протизапальні; протимікробні (антибіотики, сульфаніламідні препарати тощо); місцево - анестезуючі; антисептичні; діуретичні; гормони; вітаміни та ін. Алкалоїди алкалоїди — складні органічні азотовмісні сполуки лужної реакції переважно рослинного походження, також є продуктом життєдіяльності грибів та деяких нижчих тварин. У головках маку снотворного — морфін, у беладонні лікарській — атропін, у тютюнових листках — нікотин, у листках чаю китайського і зернах кави — кофеїн. Ринкова ціна хірально чистого ксестоспонджину с — алкалоїду, вперше знайденого в тканинах австралійської губки, складає близько 18 мільйонів доларів сша за грам. Морфін - добрий знеболюючий засіб, однак при тривалому застосуванні у людини виробляється до нього звикання, організму потрібні все більші дози наркотику.

Кофеїн надає збудливу дію на центральну нервову і серцево - судинну системи, використовується для стимуляції серцевої діяльності, дихання і як протиотруту при отруєнні морфіном та барбітуратами.

Це потужний місцевий анестетик, він входить до мікстуру бромптона, яка використовується для пом якшення жорстоких болів, супроводжуючих останню стадію раку.

Його стимулюючу дію на цнс зменшує седативний ефект і ослаблення дихання від застосування морфіну або метадону, що використовуються в якості наркотичних анальгетиків у складі мікстури бромптона. Нікотин сильно впливає на серцево - судинну систему, викликаючи звуження периферичних судин, тахікардію і підйом систолічного і діастолічного кров яного тиску.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

гдз ядс 2 клас зошит волощенко відповіді

семестрові контрольні роботи з німецької мови 4 клас

гдз природознавства 5 клас ярошенко 2018

контрольна робота 7 клас дієслово 2 частина

гдз робочий зошит математика 3 клас листопад